BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Fruity Cherry Heart
Assalamualaikum
Hai Hai Hai..Awak2 sume..dah datang, jangan lupe tinggal komen yeee..Nanti saya jejak anda balik..TQ ;)

Sunday, February 26, 2017

PhD tak sengaja

Salam semua..
Alhamdulillah.. Dah bertahun tak update blog, akhirnya dapat hidayah untuk update jugak.
Btw..I'm done with my degree..Alhamdulillah.. Result biasa2 je..
But the hardwork paid off..

Macam matang sikit penulisan kali ni kan..😬😬

Oh ye..lepas tamat degree tu.. Sy sempat menganggur lebih kurang 4 bulan la..
Duk rumah.. Jadi suri rumah..🙊🙊

Lepas tu kawan ajak cari part time job..
Maka, kami pun dengan lenggoknye pergi la Alamanda tengok part time job..

Alhamdulillah lepas 5 hari mencari..
Dapat la keje part time..dekat Manhattan Fish Market..as a waiter.. Haha.. Lantak ah..pengalaman.. So people.. Jangan ingat yg jadi waiter kat kedai2 tu tak cerdik tw..most of us just working there as a part timer..

Lagi syok bila customer acah2 hipstur sgt..nak test la kot kami2 waiter ni pandai speaking English tak..bila kami dah keluar bahasa omputih kami, baru reti nak cakap melayu..haih..

Oh..okay.. Referring to the title of this post..

Alhamdulillah lagi..sy dapat sambung phD terus..tempat kat mana..biarlah rahsia..

Dapat sambung ni pun sebab supervisor yg cadangkan phD terus.. Walaupun ada 2 pilihan sama ada phd terus atau Msc/phD..

Hm..so apa motif sy tulis post ni.. 😢😢

Actually.. It is as a self reminder..and I want the reader of this blog (if got any), jadi saksi..

Saksi apa?saksi yg semua jalan ni.. Jalan yg sy lalui sekarang ni adalah pilihan sy sendiri dan sy yg kena habiskan 🎓

This 2 weeks such a hectic weeks for me..after a weeks of registration, my supervisor ask me to produce a paper and I still cannot manage to produce it..😭😭

I feel bad and stupid at the same time..i feel like giving up..until yesterday night..

Thanks to my beloved friend..sedarkan sy..

Yeah..sedarkan yg all this journey I have started on my own..and I need to finish it..

Oh..btw. PhD is not about tulis2 belajar n dapat phD..it is about how we (phD candidate) to use the available knowledge, and find the solution to arising problem.. It's like fill in the knowledge gap..

Oh..hm..till then kot..

Need to read some paper and work on my very first research paper..

Pray for my phD..♥♥