BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
Fruity Cherry Heart
Assalamualaikum
Hai Hai Hai..Awak2 sume..dah datang, jangan lupe tinggal komen yeee..Nanti saya jejak anda balik..TQ ;)

Monday, May 4, 2015

Hafal Quran

Salam 1Malaysia..

Haa..post ni pun saja2 je..
Takdak modal nak post..

But, this evening I've read an article saying that..we can memorize Al-Quran when we heard the Quran during sleep time..

SubhanaAllah..

Rupanya masa kita tidur, jasad kita je berehat..otak kita tak pernah berehat..

Sebab tu kalau nak tidur, afdal kita baca doa sebelum tidur..

Haa..macam mana doa tidur??  :-S

Dalam bahasa Melayu: dengan nama Allah, aku hidup dan aku mati

Daripada doa tu kita dapat intipati la kan..bahawa kita hidup ni..sebab Allah.. Jangan biarkan walau seminit kita leka daripada Allah :'(  #diri ini masih lalai

Kita dah bertunang dengan kematian.. Tapi kenapa kita masih leka eh? #tepuk dada tanya iman..  :-(

Lastly,  lepass bangun tidur tu jangan lupa la baca doa..

Doa dalam bahasa Melayu: segala puji bagi Allah yg telah menghidupkan kami setelah mematikan kami dan hanya kepada Nya kita akan dikembalikan.. 

Huu..macam dah lari tajuk kan..

Just nak ajak reader blog ni je.. Jom hafal Quran sambil tidur.. InsyaAllah.. Kalau tak dapat banyak, kita dapat apa yang selayaknya ;-)

Kalau ada yang singgah, jangan lupa tinggal jejak tw.. Nti sy jejak balik kalian..

Salam zzzzzz :-D

No comments:

Post a Comment